Cloisters og East Village
19. maj

I formiddag går turen The Cloisters, som ligger helt i den nordlige ende af Manhattan. Det er en blanding af ægte elementer fra Europæiske middelalderkirker og -klostre hentet i Spanien og Frankrig - bygget sammen til et samlet hele med kirkerum, klosterhaver m.m af en amerikansk samler engang i 1930'erne. I dag er det en del af Metropolitan Museum of Art.

Vi starter med at tage undergrundsbanen op til 175. gade - det er det nordligste vi nogensinde har været på Manhattan. Lige udenfor undergrundsstationen går vi ind i en rigtig dejlig park, som vi skal gå igennem for at komme op til The Cloisters.

   

Lige inden vi kommer til The Cloisters holder vi hvil på en bænk med udsigt over Hudson-floden og spiser vores frokost.

 

Udefra ser det helt autentisk ud - selvom hovedparten af det er bygget i 1930'erne. Og når man kommer indenfor og oplever de dejlige kirkerum og klosterhaver, føler man sig helt hensat til "the real thing".

   

  

Udover selve bygningerne er der også en stor samling af kunstskatte - madonnafigurer, sarkofager, bøger og diverse ting fra kirker og klostre. En af de mere specielle ting er et komplet sæt spillekort fra 1400-tallet.

 

Efter besøget på The Cloisters havde vi planlagt at besøge East Village, hvor der skulle være en del spændende butikker - og derefter det indiske kvarter. Det hører ikke til de store kendte etniske kvarterer som Chinatown og Little Italy - og dækker kun et lille område ved Lexington Avenue mellem 26.-29. gade.

De fleste af de spændende butikker i East Vilage - som vi havde læst om i guidebogen - var desværre væk - kvarteret var langsomt ved at blive overtage af kinesere - men vi fandt bl.a. en spændende stofbutik, hvor der lige skulle kigges.

 

Nå, men videre til det indiske kvarter. Vi har læst at der er en masse butikker med indiske krydderier og råvarer. Og det er der også. Det er fuldstændig overvældende. Ris, bønner linser, krydderier og flasker

Der er 9 forskellige slags paprika Noget er røget, noget fra forskellige lande (Spanien, Israel) og noget stærk og noget mildt.

 

Og hylden med ris er meget meget (virkelig meget) lang. Der er blandt meget andet saffranris, vilde ris, basmatiris og forbudte ris (de var i forgangne tider forbeholdt kejseren). Så er der hylden med sukker: agavesukker, mosc sukker, kegler af indkogt sukker osv

Olier: græskarkerner, avocado, sesam, trøffel, valnød, mandel........

Forretningen ligger på 99 Lexington Avenue ved 27. gade. De har også en restaurant, så der går vi ned.

Havde egentlig tænkt at tage på en vi kendte, men vi havde lovet hinanden at prøve noget nyt.

Der er så mange restauranter i New York, at man ikke kan at prøve dem alle i et liv. Så selvfølgelig skulle vi prøve noget nyt.

  

Vi år bl.a. grillede grøntsager samt kylling og lam i Red curry, en helt fortryllende rød karrysauce. Fed og cremet. Maden kommer på to fade, så vi kan dele - hvilket vi benyttedr os af. Der er også en grøn koriandersauce. Vi får lokket lidt af opskriften ud af tjeneren.